Fundació Ferrer Salat

EINES PER A LA INTEGRACIÓ SOCIAL

Música des de la base

L’educació musical no només genera un espai per reforçar les eines de l’educació sinó que acaba sent una eina en si mateixa.

La música pot ser un element clau en la formació dels més joves. L’activitat musical potencia el desenvolupamen de les eines necessàries per l’educació. A més, la participació en aquesta enforteix els vincles culturals i emocionals que ens ajuden a avançar com a societat.

L’educació musical no només genera un espai per reforçar les eines de l’educació sinó que acaba sent una eina en si mateixa. Aprendre noves formes de cultura així com llenguatges i capacitats manuals pot obrir les portes de tot un nou món als més joves.

Des de la Fundació de Música Ferrer-Salat volem treballar perquè cap infant quedi privat d’aquestes experiències clau. És per això que, juntament amb el Consrvatori del Liceu i la Fundación de Escuelas Parroquiales del Arzobispado de Barcelona, hem unit forces per crear el programa Educació Primària Músical, un projecte dedicat a la integració social dels entorns més desfavorits a través de la música.

La Fundació de Música Ferrer-Salat, el Conservatori de Liceu i la Fundació Escoles Parroquials de l’Arquebisbat de Barcelona, ​​junts per impulsar el programa Educació Primària Musical.

La música,
una eina

El projecte s’inicia en el curs 2016-2017 en tres escoles primàries de Barcelona: l’escola Bon Pastor, al barri de Bon Pastor; el col·legi Santíssima Trinitat, al barri de Trinitat Vella; i l’escola l’Esperança, al barri de Baró de Viver.

Concentrant esforços amb el Conservatori del Liceu, el projecte dota aquestes escoles de músics professionals per impartir les classes i instruments i altres materials perquè cap infant quedi enrera. A més, també s’atorguen beques perquè aquells alumnes que mostrin més talent i compromís puguin seguir els seus estudis musicals.

En un principi el projecte cobria 1r i 2n de primària, però s’ha anat ampliant fins acomplir l’expectativa d’arribar a tots els cursos de l’educació primària aquest 2020-2021.

La Fundació de Música Ferrer-Salat, el Conservatori de Liceu i la Fundació Escoles Parroquials de l’Arquebisbat de Barcelona, ​​junts per impulsar el programa Educació Primària Musical.

articles relacionats

Octavi Rumbau, guanyador del Premi

Octavi Rumbau, guanyador del Premi

Octavi Rumbau, guanyador del PremiEl jurat del XXXVIII Premi Reina Sofia de Composició Musical ha anunciat avui dia 13 de març de 2021 el veredicte final del concurs d'enguany: Octavi Rumbau Masgrau és l'autor de la composició guanyadora amb l'obra "El Belvedere de...

Què és la Hip-Hop Therapy?

Què és la Hip-Hop Therapy?

Què és la Hip-Hop Therapy?La Fundació de Música Ferrer-Salat donarà suport al nou projecte de Salih Gülbay, el qual pretén unir cultura urbana, musicoteràpia i mindfulness per a tractar a joves migrants de l’àrea metropolitana a través de la formació musical. Però,...

Finalitzat el Concurs Tenor Viñas 2021

Finalitzat el Concurs Tenor Viñas 2021

Finalitzat el Concurs Tenor Viñas 2021Després d'una intensa setmana de nervis i música, el jurat del 58è Concurs Tenor Viñas ha fet pública la llista de guanyadors dels diferents premis oficials, especials i extraordinaris de la competició.Dins la categoria de premis...

Miquel Muñiz premiat al Primer Palau

Miquel Muñiz premiat al Primer Palau

Miquel Muñiz premiat al Primer PalauEl violinista Miquel Muñiz, becari de la Fundació Ferrer-Salat durant tot el seu pas pel Conservatori del Liceu, ha estat guardonat amb el segon premi del Primer Palau.Guanyador del concurs Juventudes Musicales en la categoria...