Fundació Ferrer Salat

Octavi Rumbau, guanyador del Premi

El jurat del XXXVIII Premi Reina Sofia de Composició Musical ha anunciat avui dia 13 de març de 2021 el veredicte final del concurs d’enguany: Octavi Rumbau Masgrau és l’autor de la composició guanyadora amb l’obra “El Belvedere de Escher, para piano y orquesta”.

El jurat ha estat format per Alfredo Rugeles, Ernes Martínez-Izquierdo, Carlos Fontcuberta, Jesús Rueda i presidit per Marcela Rodríguez, els quals han analitzat detalladament totes les obres presentades al Concurs. Aquest premi és convocat anualment per la Fundació de Música Ferrer-Salat i té una dotació econòmica de 35.000€.

L’obra guardonada es presentarà per primera vegada i serà interpretada per l’Orquestra Simfònica de Radiotelevisió Espanyola, el proper mes d’octubre, al Teatre Monumental de Madrid en presència del President de la Fundació de Música Ferrer-Salat, Sergi Ferrer-Salat.

Octavi Rumbau Masgrau és un compositor barceloní el treball del qual es centra en la cerca de nous espais sonors fruit de la interacció entre instruments i electrònica així com en aprofundir en la plasticitat del temps musical i les seves paradoxes.

Pianista de formació clàssica, inicia els seus estudis de Composició amb Enric Palomar, Yoshihisa Taïra i Agustí Charles. Més tard es trasllada de nou a París on realitza els estudis de Composició al Conservatori Nacional Superior de Música i Dansa de París (CNSMDP) amb Frédéric Durieux i d’Orquestració amb Denis Cohen. En paral·lel, realitza el curs anual d’informàtica musical al IRCAM (2010/2011).

Ha rebut vàries distincions entre les quals trobem el Premi Concurs de Composició Frederic Mompou 2005, el Premi Concurs de Composició Dolors Calvet i Prat 2008, el Premi Concurs de Composició Colegio de España y del Insituto de las Artes Escénicas y de la Música 2012, l’ajuda per a creadors de la Fundació Phonos de la Universitat Pompeu i Fabra de Barcelona 2012 i el premi Berliner Opernpreis 2013. En els últims anys ha rebut el suport de diferents institucions: la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Cultura.

Les seves obres són interpretades en nombrosos concerts, trobades i festivals d’Europa, Amèrica del Nord i Àsia. Ha rebut encàrrecs de l’Auditori de Barcelona, Sampler sèries, Fundació Tàpies, ME_MMIX, Bcn216, CrossingLines, Festival d’Òpera de Butzaca, UMS ‘n JIP/Festival Mixtur, Duo Links, Laps ensemble, Rémi Durupt, Miguel-Ángel Lorente, Víctor de la Rosa, etc. També ha col·laborat, entre d’altres, amb l’Ensemble Multilatérale, Taller Sonoro, Ensemble Links, Spanish Brass Luur Metalls, Funktion, Orchestre de la Lorraine, Orquesta de las Islas Baleares, Alberto Menchén, Laurent Durupt, Jan Gerdes i Philippe Spiesser. És el compositor convidat a l’Auditori de Barcelona de la temporada 2017/2018.

articles relacionats

Què és la Hip-Hop Therapy?

Què és la Hip-Hop Therapy?

Què és la Hip-Hop Therapy?La Fundació de Música Ferrer-Salat donarà suport al nou projecte de Salih Gülbay, el qual pretén unir cultura urbana, musicoteràpia i mindfulness per a tractar a joves migrants de l’àrea metropolitana a través de la formació musical. Però,...

Finalitzat el Concurs Tenor Viñas 2021

Finalitzat el Concurs Tenor Viñas 2021

Finalitzat el Concurs Tenor Viñas 2021Després d'una intensa setmana de nervis i música, el jurat del 58è Concurs Tenor Viñas ha fet pública la llista de guanyadors dels diferents premis oficials, especials i extraordinaris de la competició.Dins la categoria de premis...

Miquel Muñiz premiat al Primer Palau

Miquel Muñiz premiat al Primer Palau

Miquel Muñiz premiat al Primer PalauEl violinista Miquel Muñiz, becari de la Fundació Ferrer-Salat durant tot el seu pas pel Conservatori del Liceu, ha estat guardonat amb el segon premi del Primer Palau.Guanyador del concurs Juventudes Musicales en la categoria...

“10 anys de música i compromís”, de Martí Noguer

“10 anys de música i compromís”, de Martí Noguer

"10 anys de música i compromís", de Martí NoguerJa està disponible al canal de youtube del Conservatori del Liceu l'enregistrament de "10 anys de música i compromís" de Martí Noguer.L'obra es va estrenar en el concert de les Beques Ferrer-Salat que va tenir lloc l'11...